Cia Vaques

Ye Orbayu

Repetir-ho com un mantra i descobrir en el seu interior un espectacle de Circ Rural Trash reconfortantment brut i honest, sense cap rastre del perillós, trampós i recurrent clixé de la cursileria i la monada. 

Un parell d’homes madurs i contundents, José Luis Redondo i Jorge Albuerne, i un músic polivalent, Xabi Eliçagaray, creen una peça desequilibrada, agraïdament grotesca, una dansa descompassada de bèsties desolades, un duet de clowns desfasats, que saben arreplegar la sala, a tots nosaltres, dins del puny, tot fent equilibris sobre ampolles de cava, arribant a enfilar-se fins al teler. I així, a batzegades, compartim el diàleg descarnat d’aquests tres artistes que se’ns posen a la butxaca. El músic penjat al galliner tot ell un paisatge sonor, el bell Xabi Eliçagaray, ens acompanya des de que entrem fins que sortim de la sala, transportant-nos al cor de les Valls Asturianes, del cant animal al gemec humà. Ens sentim molt ben pagats.
Melcior Casals a NÚVOL-L’APUNTADOR

José Luís Redondo i Jorge Albuerne són dos poca-soltes que viuen la vida com si estiguessin dins ‘Por i fàstic a Las Vegas’, del mestre Hunter S. Thompson, però amb l’acció traslladada a Benidorm amb soroll de vaques asturianes de fons, la cara de Concha Piquer i alguna simfonia de Dvorak. Sembla difícil, oi? Doncs l’espectacle és tan real com la capacitat de Redondo de fer equilibris impossibles damunt d’ampolles de cava i la d’Albuerne de fer-nos creure que va protagonitzar un anunci de perfum masculí i que la vida l’ha maltractat de mala manera.
Aquest espectacle de circ és per a espectadors adults, que no els fa res la taca al cul als calçotets blancs d’Albuerne i que es peta de riure amb els intents infructuosos d’aquest de seduir el seu company equilibrista. Si ens deixem emportar pels números d’aquests dos asturians sense complexos, pensarem que anar al teatre pot ser això: deixar-se sorprendre per la vida que pot florir dalt d’un escenari, entre ampolles i la màxima del més difícil encara.
Andreu Gomila a TIME OUT BCN

I nosaltres, que ja som tres (com els tres porquets o com els tres mosqueters sense en D’Artagnan) no diem res... Però ens agrada el que veu el públic i el que comenta després. I fins i tot hi ha algú que s’atreveix a escriure sobre el que fem... I són els nostres els nostres grans ulls externs! Qui som nosaltres per contradir-los?

 

Idea: Cia. Vaques ( J.L. Redondo/ j. Albuerne)

Música en directe: Xabi Eliçagaray
Composició musical: Xabi Eliçagaray

Direcció: no en tenim… anem a la deriva…
Espai escènic: Cia. Vaques

Vestuari: Cia. Vaques

Il·luminació: Luis Nevado “Luisillo” i Cia. Vaques

Acompanyament escènic:

Fátima Campos, Rob Tannion
Video: Tristán Pérez Martín, Mc Shalbert Productions
Fotos: Alessia Bombaci, Marta Garcia Cardellach, Miguel Ángel García
Suport a la creació:

Gente Colgada i La Central del Circ
Coproduït per: l’Antic Teatre i les nostres altres feines
Agraïments: a l’Antic Teatre, Tub d’Assaig, Fira de Circ de La Bisbal, a la molt bona gent que ens dona suport, que ho sap i que no necessita aparèixer als programes de teatre, i a la nostre “tierrina”: Asturies...

 

Dissabte 22:00 
Preu: 5€
Durada: 45 minuts
Espectacle per a adults

© 2015  Jaume Baliarda per DOSC / Fotos: Juanjo Marín